Romania zona Dobrogea Constanta
1. CONDITII GENERALE
Chiriaşul este rugat sa citeasca cu atentie şi sa-şi exprime acordul asupra acestor conditii prin semnarea şi acceptarea prevederilor acestora. Proprietarul are dreptul de a refuza inchirierea autovehiculului fata de un client, fara explicatii suplimentare.

2. VARSTA CHIRIAŞULUI
Varsta minima a şoferului este de 21 ani. Acesta trebuie sa posede permis de conducere valabil, de minim 1 an. Clientul este responsabil financiar fata de proprietar pentru distrugerile sau accidentele produse asupra autovehiculului inchiriat de catre un şofer care nu este autorizat de catre proprietar.

3. LIVRAREA / RIDICAREA
Autovehiculul este livrat clientului in conditii perfecte, fara defecte vizibile. Orice reclamatie referitoare la starea acestuia trebuie facuta la livrare. Clientul işi asuma obligatia de a returna autovehiculul in conditii bune, impreuna cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele aferente, la data şi locul stabilite in contract. Dupa o intarziere mai mare de 3 ore se considera ca autovehiculul a fost furat şi se anunta Politia.

4. CONDIŢIILE DE UTILIZARE
Clientul este de acord cu urmatoarele conditii. Autovehiculul inchiriat nu trebuie folosit sau condus:
a) impotriva prevederilor legale referitoare la trafic, vama sau altele;
b) pentru transportul obiectelor şi al pasagerilor
c) permitand supraincarcarea cu pasageri sau bagaje, fata de numarul de locuri sau greutatea admisa, inscrisa in certificatul de inmatriculare.
d) pentru a impinge sau tracta alt autoturism, remorca sau alt vehicul;
e) sub influenta alcoolului, medicamentelor, narcoticelor / somniferelor sau a altor substante care pot afecta concentrarea şoferului sau a capacitatii acestuia de a conduce.
f) in cazul aparitiei unei defectiuni; in acest caz maşina va trebui sa fie reparata la o unitate service acceptata de catre proprietar.
g) in competitii, curse sau teste;
h) maşina nu trebuie lasata cu cheile in contact, neincuiata sau cu geamurile deschise;
i) masina nu poate fi condusa in afara instructiunilor şi recomandarilor producatorului.
Nerespectarea conditiilor de folosire a maşinii il face pe client responsabil financiar fata de proprietar.

5. PLATA
Clientul işi asuma responsabilitatea de a plati proprietarului urmatoarele:
a) tariful specificat in Contractul de inchiriere;
b) maşina este livrata / ridicata cu rezervorul plin. Orice diferenta de combustibil va fi platita proprietarului;
c) perioada minima de inchiriere este de 24 ore. Prima ora dupa cele 24 este gratuita. Orice intarziere mai mare de 1 ora este considerata o zi intreaga şi se taxeaza cu tariful standard;
d) amenzile din trafic sau oricare alte incalcari ale legii - Codului Rutier;
e) in cazul pierderii documentelor maşinii, a Contractului de Închiriere sau a cheilor maşinii se va aplica o penalizare de 200 €;
f) GARANŢIA PERCEPUTĂ ESTE DE ...... €. Aceasta va fi returnata la predarea maşinii, daca se constata ca este in bune conditii, cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele şi este inapoiata la locul, data şi ora stabilite in contract; Daca maşina este zgariata, are vopseaua sarita, bara indoita, sparta sau prezinta alte daune, garantia depusa nu va mai fi returnata.

6. ASIGURAREA
Proprietarul are asigurare full CASCO pentru autovehiculele inchiriate. Clientul şi insotitorii acestuia beneficiaza de asigurare de persoane pentru accidente; aceasta este inclusa in tariful maşinii inchiriate. Clientul este responsabil şi este de acord sa plateasca toate cheltuielile şi valoarea pagubelor pentru:
a) exploatarea improprie a maşinii inchiriate, precum şi a pagubelor produse asupra motorului, a cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a scaderii nivelului uleiului sau a supraincalzirii;
b) pagubele produse asupra anvelopelor sau camerelor prin taierea, inteparea sau explozia acestora;
c) pagubele produse datorita suprasolicitarii componentelor instalatiei electrice;
d) pagubelor de orice fel produse asupra maşinii inchiriate ca o consecinta a conducerii pe drumuri inundate;
e) pagubelor produse asupra oricaror subsisteme sau componente ale maşinii ca o consecinta a nerespectarii regulilor de circulatie şi a regulilor privind siguranta traficului, precum şi a regulilor referitoare la transportul bagajelor şi al aranjarii acestora in timpul transportului;
f) pagubelor produse banchetelor, mochetei, tapiseriei sau altor elemente interioare ale maşinii;
g) pagubelor produse maşinii ca o consecinta a folosirii acesteia in curse, intreceri sau antrenamente;
h) pagubelor produse asupra maşinii daca: - accidentul a fost produs din culpa; - accidentul a fost produs in urma conducerii sub influenta alcoolului, medicamentelor, somniferelor, sau a altor substante care pot afecta capacitatea de concentrare a şoferului şi a capacitatii de a conduce, precum şi in timpul savarşirii altor delicte privind circulatia pe drumurile publice, deşi aceste fapte nu s-au produs pe drumurile publice sau in timpul comiterii altei incalcari ale legii; - accidentul s-a produs, iar autorul incearca sa se eschiveze; - furt sau tentativa de furt, neconfirmata de Politie sau daca Politia nu a primit nici o plangere asupra spargerii sau a tentativei de spargere; daca persoane din familia clientului sunt implicate in furtul sau pregatirea tentativei de furt sau, in cazul persoanelor juridice, a persoanei delegate;

7. COMPENSĂRI
Proprietarul nu poate fi responsabil pentru accidentele produse de client sau de insotitorii acestuia, care pot afecta functionarea maşinii, precum şi pentru pierderea obiectelor din interiorul acesteia.

8. ACCIDENTE, PAGUBE, FURT
Clientul este de acord sa apere interesele proprietarul şi ale companiei de asigurari in caz de accident, furt sau distrugeri prin:
a) obtinerea numelor şi adreselor martorilor oculari şi a partii implicate;
b) sa nu abandoneze maşina fara a fi pazita;
c) anuntarea telefonica a proprietarului, in maximum 3 ore de la producerea oricarui incident;
Documentele ce trebuie obtinute in caz de accidente, pagube sau furt Urmatoarele documente trebuie obtinute de la Circa de Politie, imediat dupa accident sau furt, iar in acestea trebuie mentionat:
1. Raportul politie / anexa 2: semnat de ofiterul care l-a intocmit si stampilat se va consemna OBLIGATORIU, in caz de accident, daca autovehiculul a fost condus sau nu sub influenta alcoolului;
2. Autorizatia de reparare cu semnatura ofiterului care a scris-o şi ştampila Sectiei de Politie.
În cazul neprezentarii documentelor mentionate anterior sau al incalcarii legilor romane, a Codului Rutier sau a conditiilor Contractului de inchiriere, clientul / şoferul acestuia este responsabil pentru toate pagubele, costurile sau pierderile cauzate proprietarului.

9. VALABILITATEA
Clientul este de acord cu nulitatea oricaror termini şi conditii care au intervenit fara notificarea in scris a acestuia şi fara acordul partilor.

10. JURISDICŢIA
Orice conflict care poate apare in urma inchirierii, conform termenilor anteriori, va fi solutionat de catre Tribunalul Municipiului Constanta.